Pesti: A kormány fejezze be a Fidesz rágalmazását!

Oltási kampány: Tehetetlenség, vádak, rágalmazások

Pesti Imre arra kéri a kormánypárti politikusokat, hogy fejezzék be a Fidesz rágalmazását az új típusú influenzavírus elleni oltás ügyében.

2009.12.08 12:16MTI

Az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy a szocialista kormány politikusai egyre több olyan támadást indítanak, mintha a Fidesz és a párt egészségpolitikusai felelősek lennének azért, hogy az oltások beadása nem a tervezett ütemben halad. Hangsúlyozta, hogy visszautasítják a vádakat, hiszen az elsők között álltak ki az oltás mellett. Emlékeztetett, a terv az volt, hogy ennek az évnek a végére mintegy hatmillió embert oltanak be, azonban két és fél hónap alatt mindössze 1 millió 900 ezer ember kapta meg az oltást.

A tehetetlenség és az alkalmatlanság nem jogosítja fel a kormányzatot arra, hogy a Fideszt vádolja azzal, hogy nem halad megfelelő ütemben a vakcina beadása - mondta. (Hétfőn Budai Bernadett, az MSZP szóvivője azt közölte: felszólítják a Fideszt, fejezze be az újinfluenzával kapcsolatos zavarkeltő kommunikációját, és a szocialistákkal közösen harcoljon az új vírus ellen azzal, hogy mindenkit az oltásra ösztönöz.)

Pesti Imre "különösen felháborítónak" nevezete a Fidesz megvádolását, hiszen - ismertette egy tudósítás alapján - az orvos végzettségű, kormánypárti szakpolitikus, Perjési Klára, Gyula polgármestere október 6-i sajtótájékoztatóján élesen bírálta az oltóanyagot, és kétségesnek vélte a vakcina hatását.

Pesti Imre hozzátette azt is: remélik, nem igazak azok a hírek, amelyek szerint Székely Tamás szakminisztert Oszkó Péter pénzügyminiszter utasította, hogy minél több fizetős oltóanyagot adjanak el az oltás költségeinek fedezésére. Minden lehetőség a kormánypártok kezében van, ezzel viszont nem éltek, tehetetlenek, az ellenzéket rágalmazzák az új vírus elleni vakcina ügyében - összegezte véleményét a fideszes képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.