Állítólag készenléti tűzoltó formaruhában sétált

Alezredesi egyenruha egy polgárőrön?

Rendőrségi egyenruhához hasonlatos uniformisban utazgat az Egyesült Államokba Kardos Pál, aki egyebek mellett a zuglói polgárőrség vezetője - írta hétfői számában a Magyar Nemzet több, a lap birtokába került fotóra hivatkozva.

2009.12.07 07:24Magyar Nemzet

A napilap egy neve elhallgatását kérő polgárőrtől kapott elektronikus levélre hivatkozva azt írta: Kardos - aki a zuglói polgárőrség elnöke, a zuglói kerületőrség igazgatója, a Budapesti Polgárőrszövetség elnöke és Budapest rendőrfőkapitányának tanácsadója - a rendőrség társasági egyenruhájának mintájára egyenruhát készíttetett. Önmagának alezredesi, helyetteseinek őrnagyi rangjelzéssel.

Szintén a levélre hivatkozva a lap azt közölte: a férfi az utóbbi két évben összesen mintegy 15 alkalommal járt az Egyesült Államokban, ahol rendőr alezredesi egyenruhában, Matrix Police feliratú karjelvénnyel tárgyalt. Kardos a lapnak azt nyilatkozta: polgárőr szolgálatban soha nem használ rendőrségi egyenruhához hasonló formaruhát. Az amerikai fotón - melyet a lap nem közölt - elmondása szerint egy díszegyenruhát látni, amelyen soha nem volt rendőrségi karjelvény, azon az önkéntes tűzoltóságnál használatos beosztásjelzés látható.

Úgy fogalmazott: az egy készenléti tűzoltó formaruha, amit kizárólag abban az esetben használunk, amikor szerződésben ellátott feladatokat vállaltunk el a rendőrségtől. Az egyik formaruhán található jelzésről pedig azt mondta: az a budapesti polgárőrség lógója, de azon a ruhán sincs rendfokozat.

A lap utalt Szabó Máté ombudsman napokban történt megállapításaira, miszerint megengedhetetlen, hogy bármely civil szervezet tagjai "Rendőrség" feliratú autóval, a BRFK, illetve annak egy nem létező szervezeti egysége karjelvényét viselve, rendőrségi rádiót használva, lényegében rendőrnek tűnve tevékenykedjenek a tömegrendezvények biztosítása során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.