Lendvai elhatárolódást vár a Jobbik felvonulásától

A Fidesz szerint a fehér lovat az MSZP politikusai adták

MSZP-s politikusok adták a fehér lovat - reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének a kijelentésére, miszerint elhatárolódást vár a parlamenti pártoktól a Jobbik vasárnapra tervezett, Horthy Miklósra emlékező lovas felvonulásától.

2009.11.21 17:10MTI

Lendvai Ildikó szerint most már Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is tudnia kell: nem tudja úgy elfordítani a fejét a Jobbiktól, hogy közben összekacsint vele.

"Van még mindenkinek ideje, hogy bebizonyítsa, nemcsak nem ő ül a fehér lovon, de nem is ő adja alájuk a lovat" - fogalmazott. Cser-Palkovics András erre úgy reagált:

"A fehér lovat a "díszzsidózó" Pásztor Tibor belvárosi MSZP-s politikus adta, de adott egyet a zsidózó és cigányozó XIII. kerületi MSZP-s képviselő: Döry Miklós, és Gyurcsány Ferenc is, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától".

Hozzátette: egy fehér lovat adott Teleki László is, akinek a dolgozata szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés".

Lendvai Ildikó szerint vasárnap egy olyan évfordulót ünnepelnek, amely egy vegyesen értékelhető korszakot nyitott: eleje a különítményesek terrorjával kezdődött, a végét a gettók jelképezik.

A szélsőjobb egy kanyargósra sikerült politikai út elejét ünnepli, de kérdés, ha ünnepli az út elejét, akarja-e a végét is, a háborút és a kirekesztést is - tudakolta.

A két világháború közötti kormányzó, Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára fehér lovas vonulással emlékezik vasárnap délután a Jobbik a korabeli helyszínen.

A menet a XI. kerületi Kosztolányi Dezső térről indul és a Szent Gellért térig megy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.