Bizalmi attasék bebetonozva

Bizalmi embereket választ a gazdasági tárca szakdiplomatáknak

A négy évre választott szerencsés kinevezettek között szerepel Kóka János bizalmasa, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lánya és a gazdasági tárca volt kommunikációs osztályvezetője.

2009.11.19 10:57Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, hogy a kinevezésekről egy szűk kör dönt, a külgazdasági képviseleteket tömörítő ITDH-nak már tavaly óta nincs érdemi beleszólása a személyi kérdésekbe. A lap felsorol jó néhány nevet a kinevezett szakdiplomaták közül. A Magyar Nemzetnek a kinevezések szempontjait firtató kérdésére a gazdasági minisztérium azt közölte, hogy a szakdiplomata posztokat nyilvános pályázatokon hirdetik meg a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

A személyekre a tárca vezetője tesz javaslatot, ám a pályázatok nyertesei csak a külügyminiszter egyetértésével állhatnak munkába, miután áthelyezték őket a külügyi tárca állományába. A lap megjegyzi: számos szakember kritizálja a külgazdasági szakdiplomata hálózat jelenlegi rendszerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.