Újabb iskolát zártak be az influenza miatt

Verpeléti iskola zárta be kapuit az influenza miatt

Előre láthatóan jövő hét csütörtökéig nem lesz tanítás a verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskolában, a diákok nagy részének influenzaszerű tünetei vannak, az egyik tanuló pedig magas lázzal került kórházba, ahol kimutatták nála a H1N1 vírust.

2009.11.13 07:46Heves Megyei Hírlap

A portál szerint Zrónik István, a település jegyzője elmondta: az oktatási intézmény vezetője jelezte, hogy a régi típusú influenza miatt számos hiányzójuk van, ezért várhatóan jövő csütörtökig bezárják az iskolát. Az intézményben 300 diák tanul. A betegek pontos aránya nem ismert, ám a jegyző úgy tudja: egy gyermeknél a H1N1 vírusát is kimutatták.

Az ÁNTSZ-nek szerdán kora délután jelezte a verpeléti házi gyermekorvos, hogy a héten ugrásszerűen megnőtt az iskolából hiányzó diákok száma, a 280 tanulóból 109-en nem mentek iskolába. Ráadásul a betegek 90 százaléka influenzaszerű tünetekkel jelentkezett az orvosnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.