A szavazók többsége otthon maradt

Az MSZP csak a harmadik helyre volt jó, a Jobbik előretört Csornán

Érvénytelen volt a vasárnapi időközi parlamenti képviselő-választás Csornán és környékén az előzetes adatok szerint, mivel az 50 településen a választásra jogosultaknak csupán a 21,75 százaléka járult az urnákhoz.

2009.11.09 11:21MTI

Az érvényességhez a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz 1 fő részvételére lett volna szükség - közölte a választókerületi választási iroda vezetője az MTI-vel.

Döbrössy Adrienn elmondta: a 45.145 szavazásra jogosult közül 9.820-an voksoltak, a választáson öt jelölt szállt ringbe a parlamenti képviselői helyért. Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje kerekítve a voksok 73 százalékát, Takács Krisztián, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje 13 százalékát, Balogh Csaba, az MSZP jelöltje a szavazatok 8 százalékát kapta.

Demjén Mihályné, a Seres Mária vezette Civil Mozgalom jelöltje 4 százalékot, Molnár Tivadar, a MIÉP jelöltje 2 százalékot nyert el.

A Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Áder János mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.

A két megbízatás a hatályos törvények értelmében összeférhetetlen, ezért Áder János július 13-án lemondott egyéniben szerzett országgyűlési mandátumáról. Mivel a vasárnapi választáson nem sikerült képviselőt választani, a második fordulót két héttel később, november 22-én tartják Csornán és a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.