Számos gazdasági, környezetvédelmi előny

Támogatja az atomerőmű bővítését a GTTSZ

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) támogatja az atomerőmű bővítését, a mintegy 800 egyéni és 120 jogi tagot tömörítő non-profit civil szervezet állásfoglalása szerint ez Magyarország számára számos gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi és szakmai előnnyel járna.

2009.09.26 08:45MTI

A szövetség nemrégiben megvitatta az atomenergia fejlesztésének kérdéseit, különös tekintettel a Paksi Atomerőmű tervezett bővítésére, amelyről állásfoglalást adott ki.

A civil szervezet az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában hangsúlyozza: az atomenergiának pozitív szerepe van a hazai villamosenergia-termelés szerkezetében, az ellátásbiztonságban, a környezetvédelemben. Szerintük egy újabb atomerőművi blokk megépítése az energiapolitikai koncepcióhoz is igazodva számos előnnyel járna. Állásfoglalásukban utalnak arra, hogy a Paksi Atomerőmű üzemeltetése is igazolja, hogy az atomerőművi villamosenergia-termelés emisszió-mentes. Egy új blokk megépítése pedig nagymértékben hozzájárulna a nemzeti klímavédelmi, környezetvédelmi célok megvalósításához.

Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható, stabil, fajlagosan igen alacsony, vagyis versenyképes -
érvel a GTTSZ az atomerőmű bővítése mellett.

A civil szervezet azt is megfogalmazza, hogy az új, korszerű és hosszú élettartamú atomerőművi blokk létesítésével csökkenthető az ország importfüggősége, ugyanakkor regionális szinten munkahelyteremtéssel, települési infrastruktúra fejlesztéssel járna együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.