"Az állatoknál is alábbvalónak tart minket"

Képpel! Edelény polgármesterének fejét követelte 400-500 roma

Edelény polgármesterének távozását követelte a közéletből és a politikából mintegy 400-500 roma hétfőn délelőtt az edelényi városháza előtt.

2009.09.07 12:13MTI/ fotó: MTI

Molnár Oszkár, aki egyúttal a Fidesz országgyűlési képviselője, a demonstrálók szerint a legutóbb nyilvánosságra került nyilatkozatával bebizonyította: nem méltó a képviselőségre, szélsőséges, rasszista kijelentéseket tett, megrágalmazta a cigány asszonyokat.

Káló Károly, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület (Bhim Rao) elnöke beszédében úgy fogalmazott: ma Magyarországon cigányembereket ölnek, és megalázzák a cigányságot.

"Molnár Oszkár szerint mi nem vagyunk emberek, sőt, még az állatoknál is alábbvalónak tart minket" - jelentette ki.

Daróczi Ágnes, a Phralipe elnökhelyettese a polgármesteri hivatal ablakaira mutatva azt mondta: "Edelény neve manapság mocskos szájú, gyalázkodó polgármesteréről híres".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.