Paczolay is felszólal

A választójog védelméről tanácskoznak Jerevánban 32 ország szakértői

A választójog bírói védelméről tanácskozott 32 ország 150 szakembere a hét végén Jerevánban, a budapesti székhelyű Európai Választási Szakértők Egyesületének (ACEEEO) 18. éves konferenciáján - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

2009.09.05 18:25MTI

Az örmény fővárosban vasárnap véget ért tanácskozáson választási szervek munkatársai és egyetemi kutatók mellett olyan nemzetközi szervezetek és intézmények szakértői vettek részt, mint az Európai Bizottság, az Európa Tanács Velencei Bizottsága, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR), az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP), a Nemzetközi Alapítvány a Választási Rendszerekért (IFES).

Az előadók között volt Paczolay Péter, a magyar Alkotmánybíróság elnöke is. Az ACEEEO non-profit, pártsemleges szervezet, amelyet 1991-ben hoztak létre a választási rendszerek szakmai és demokratikus fejlesztésének céljával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.