Beindul az iskola rendőre program is

KÉPPEL! Rendőrök és polgárőrök biztosítják a zavartalan közlekedést iskolakezdéskor

A tanévkezdéssel rendőrök és polgárőrök vigyázzák a diákok közlekedését Budapesten; az átfogó közlekedésrendészeti akcióban újra beindul az iskola rendőre program is.

2009.08.30 13:12MTI

Szécsi Tibor elmondta, hogy a rendőrség ebben az évben is folytatja az iskola rendőre akciót, amelynek keretei között minden iskolának lesz egy iskolarendőre.

Az oktatási intézményekben plakátokat helyeznek ki, amelyeken szerepel majd az iskola rendőrének neve és közvetlen elérhetősége; a telefonszámon a szülők és a tanárok bármikor elérhetik a szolgálatot teljesítő rendőrt - részletezte Szécsi Tibor.

A BRFK munkatársa beszámolt arról is, hogy kiválasztottak 50 iskolát a fővárosban, amelyek bűn- és balesetmegelőzési szempontból a legveszélyeztetettebbek, s ezeknél a polgárőrség bevonásával segítik majd a közlekedést a rendőrök.

Az MTI kérdésére Szécsi Tibor annyit tett hozzá, hogy a főváros 300 általános iskolájából kerületenként 2-3 intézményt választottak ki, amelyekre fokozott figyelmet fordítanak.

Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek

Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szeptember 1-jétől hatályba lépő új polgárőrtörvény teszi lehetővé, hogy a polgárőrök az iskolákelőtti átkelőkön segítsék a forgalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.