"Tarlós Istvánnak szelektív az emlékezete"

MSZP: A "papagájkommandó" tudatosan járatná le Hagyó Miklóst

Az MSZP szerint a Fidesz budapesti "papagájkommandója" a tényeket elferdítve, tudatosan készül Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes lejáratására.

2009.08.28 17:34MTI

Tarlós Istvánnak "szelektív" az emlékezete, mivel Hagyó Miklós az elsők között volt, aki vizsgálatot kezdeményezett a BKV tarthatatlan végkielégítési gyakorlatával szemben - közölte az MSZP budapesti szervezetének elnöksége pénteken az MTI-vel a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének sajtótájékoztatójára reagálva.
 
Mint a közleményükben írják, Tarlós István pontosan tudja, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója tudott a több tízmilliós végkielégítésekről, valamint Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató továbbfoglalkoztatásáról, mert a könyvvizsgálói jelentésen Kocsis István aláírása szerepel. 

Úgy fogalmaztak: "megmagyarázhatatlan", hogy ezekről a Fidesz nem hajlandó tudomást venni, mint ahogy arról sem, hogy a BKV-val kapcsolatos feladatokat Hagyó Miklós a szabad demokrata főpolgármester-helyettes Ikvai-Szabó Imrével megosztva látja el. 

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: valószínűleg fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a Fidesz-KDNP-frakciószövetség Hagyó Miklóssal szemben. Mint mondta: elküldték azt az ügyészségi megkeresést, amelyben a múlt szerdán ismertetett öt ügy kivizsgálását kérik a legfőbb ügyésztől. Augusztus 19-i sajtótájékoztatóján Tarlós István öt ügyet említett, amelyek miatt az ügyészséghez fordulnak. 

Ezek közé tartozik Hagyó Miklós sajtóreferensének, Horváth Évának az ügye; a sajtóreferens a BKV alkalmazásában állt, majd augusztus 18-án, miután az Index hírportál ezt nyilvánoságra hozta, menesztették. A pénteki felügyelőbizottsági ülést követően Vitézy Dávid ezzel összefüggésben közölte: Horváth Éva közvetlen főnöket, Zelenák Tibort rendkívüli felmondással elküldték a BKV-tól, emiatt - bár már kifizették neki 21 milliós végkielégítését - azt vissza kell fizetnie a BKV-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.