Nem értik a helyzetet

Jobbik aktivisták tüntettek Fico döntése ellen Komáromhoz közel

A Jobbik aktivistái eltorlaszolták a Komárom felé vezető út egyik sávját, tiltakozásul Sólyom László tegnapi útjának meghiúsítása ellen. - Ennyi a szlovák intelligencia? - firtatta az egyik transzparens.

2009.08.22 17:55Népszabadság Online

A délelőtt tizenegytől tartó négyórás demonstrációban a Jobbik aktivistái öt gépkocsival zárták le a Komárom felé tartó út egyik sávját a szlovák magyar határon, tiltakozául az ellen, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök egy utolsó pillanatban hozott döntéssel meghiúsította Sólyom László részvételét a Révkomáromi Szent István szobor avatóünnepségén, egy napra nemkívánatos személynek nyilvánítva a magyar államfőt Szlovákiában.

- Ennyi a szlovák intelligencia? - firtatta a Jobbik transzparense a demonstráción szereplő egyik autón. Hírügynökségi jelentések szerint a Jobbik és a Magyar Gárda tagjai árpádsávos zászlókkal és a Jobbik jelképeivel tiltakoztak.

A szlovák fél a Duna túlpartjáról figyelte a helyzetet, a forgalom mindkét irányból folyamatos maradt. A Jobbik határblokádja nem példa nélküli, hasonló akcióra került sor több helyszínen 2008 novemberében is - emlékeztet a bumm.sk hírportál.

A mai akció híre mindenesetre az egyik legolvasottabb hír lett a SME portálján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.