Nőtt a bizalom a politikus iránt

Rétvári Bence: a legfontosabb a támogatottság növekedése

Támogatottságának növekedését tartotta a legfontosabbnak Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki várhatóan a szavazatok 71,1 százalékával kap parlamenti mandátumot a főváros 15-ös számú választókerületében vasárnap tartott időközi országgyűlési képviselő-választás eredményeként.

2008.02.11 06:41MTI

Rétvári Bence az MTI-nek úgy nyilatkozott: az adatok azt mutatják, hogy a választókerület lakóinak nőtt a bizalma személye iránt, hiszen többen adták rá a voksukat, mint az első fordulóban.

A választások tapasztalataira utalva megjegyezte, hogy a második fordulókban jellemzően csökken a részvételi aktivitás, ennek azonban most az ellenkezője következett be - mondta Rétvári Bence, aki szerint a szavazók a kormánnyal szembeni elégedetlenségüket, fenntartásukat akarták kifejezni alkotmányos módon azzal, hogy többen szavaztak a személyére. Úgy vélte, az eredmény azt mutatja, hogy az MSZP szavazóinak többsége otthon maradt, mert nem tud azonosulni pártjával, a kormány munkájával. Ugyanez igaz az SZDSZ-re is - tette hozzá.

Rétvári Bence elmondta: az Országgyűlésben olyan kérdésekkel kíván foglalkozni, amelyek az emberek hétköznapjait érintik. Így például fontos téma lesz a számára a 4-es metró kapcsán a garancia-beiktatás az ingatlantulajdonosok javára, a légszennyezettség mérésének pontosítása, a zöldterületek védelme, a közterületek ápoltsága.

Rétvári Bence 1979-ben született Budapesten. A Budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett jogi diplomát. Azóta ügyvédjelöltként és jogi referensként dolgozik.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek (IKSZ) 2002 óta elnöke. 2006-ban bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol a Kulturális Bizottság, valamint az Esélyegyenlőségi, Foglalkoztatáspolitikai és Kisebbségi Bizottság munkájában vesz részt.

Nős, felesége mérnök-informatikus, orvosi műszerek fejlesztésével foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.