A fedlapok elmozdulását érzékelte volna

Aquaworld - egy elektromos szenzor megakadályozta volna a tragédiát?

Egy elektromos szenzor megakadályozhatta volna az Aquaworldben csütörtökön történt tragédiát, ennek az ára pár tízezer forint - mondta Madaras Gábor, a minőségtanúsítványok kiadásával foglalkozó ÉMI-TÜV-SÜD Kft. vezetője kedden.

2009.07.28 18:43MTI

A szenzor érzékelni tudja a fedőlapok elmozdulását, rögzítettségét, ha gond adódik, akkor azonnal le tudja állítani a rendszert - fejtette ki. A céget kedd reggel hivatalosan is felkérte az Aquaworld vezetése, hogy az egész fürdő területén végezzen speciális biztonságtechnikai ellenőrzést, és erről tanúsítványt állítson ki. Arra kérdésre, hogy korábban végeztek-e ilyen vizsgálatokat a fürdőben Madarász Gábor azt mondta: a megnyitás előtt már megvizsgálták egyszer a területet, de akkor csak azokat a berendezéseket vizsgálták, amelyre törvényi előírás van.

A szörfmedencére - ahol a baleset történt - nem vonatkozott semmilyen előírás - tette hozzá. A vízipark szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú vesztette életét múlt csütörtökön. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

Az Aquaworld hétfőn nyilvánosságra hozta belső vizsgálatának eredményét, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, ennek nyomán a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették, két további munkatárs közvetett munkajogi felelőssége is fennáll, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony - közölte Kelecsényi Ágnes marketing és értékesítési igazgató hétfőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.