Megelégelte a légből kapott álhíreket

Több sajtóorgánumot is beperelhet a BKV-vezér

Jó hírnév csorbítása miatt több sajtóorgánumot beperel Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - közölte kedden az MTI-vel a közlekedési társaság.

2009.07.07 18:42MTI

Kocsis István vezérigazgató nem lépett fel jogilag az oknyomozó sajtó ellen, de most "megelégelte a légből kapott álhírek cáfolását" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Tette ezt annak érdekében, hogy - mint írták - "a rágalmazó állítások szerzői, híresztelői a magatartásukért a bíróság előtt feleljenek". A BKV közlésében hangsúlyozta: a média felelőssége ezekben az esetekben meghatározó, a valótlan és esetenként rágalmazó sajtóhírek ráadásul nem csak a vezérigazgató, hanem a cég megítélésének sem kedveznek.

Azt, hogy Kocsis István mely sajtóorgánumokat és milyen hírek alapján perli be, a közlemény nem részletezte. Kocsis Istvánnal kapcsolatban legutóbb az index.hu azt írta: "Mrs. Istvan Kocsis" a tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű Jadran Investments Limited nevű cégnek, amely mintegy egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát a Magyar Villamos Művek egyik leányvállalatának, de szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat. Az értesülést Kocsis István később cáfolta, az MTI kérdésére korábban azt is elmondta, hogy jogi úton kéri ennek tisztázását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.