Folytatnák

Nyomozás a feloszlatott Magyar Gárda honlapján közzétett felhívás miatt

Egyesülési joggal visszaélés miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy, a Magyar Gárda honlapján, a szervezet jogerős feloszlatása után megjelent felhívás miatt.

2009.07.04 08:56Népszava

Erről írt a szombati számában a Népszava.

A lap közlése szerint, aki jogerősen feloszlatott szervezetet tovább működtet - mint amilyen csütörtök óta a gárda -, akár szabadságvesztéssel is büntethető.

A Népszava értesülése szerint az eljárást ismeretlen tettes ellen indították. Felidézték: a Büntető törvénykönyv szerint "aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő".

Ez pedig a gárdára az ítélet után igaz lehet -
írta a lap. Az, hogy a gárda folytatja tevékenységét, egyáltalán nem meglepő.

Ezt Gaudi-Nagy Tamás, a feloszlatott szervezet jogi képviselője és Vona Gábor elnök is kijelentette a per után. A tagok véleménynyilvánítási jogát a csütörtöki ítélet nem korlátozza - közölte a Fővárosi Ítélőtábla.

E szavakat az alperesek úgy értelmezték, hogy a gárda egykori tagjai utcára vonulhatnak, akár még egyenruhában is - olvasható a cikkhez fűzött keretes írásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.