Itthon kapta el a fertőzést

Tizenkettőre emelkedett a hazai új-influenzás esetek száma

Újabb, az új influenzavírus által okozott megbetegedést igazoltak az elmúlt 24 órában Magyarországon, így az eddig megerősített esetek száma már 12-re emelkedett.

2009.07.03 18:10HavariaPress

Ma délelőtt az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központjának szakemberei két influenzagyanús beteget vizsgáltak, amikor közülük egy 38 éves férfinél beigazolódott, hogy az influenza A(H1N1)v vírus okozta a megbetegedését. Mint kiderült, a beteg nem járt külföldön az elmúlt időszakban, egy munkatársa viszont a múlt pénteken érkezett haza az Egyesült Államokból.

A beteg tünetei e héten kedden kezdődtek, s mivel állapota nem mutatott javulást, önként jelentkezett kórházi felvételre. A fertőződés körülményeit egyelőre vizsgálják, a járványügyi vizsgálatokat az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai végzik. Egyúttal megvizsgáltak több olyan embert is, akik szorosabb kontaktusba kerültek a férfival, s ebből két esetben a gyorsteszt pozítív eredményt adott. Az influenza A(H1N1)v kimutatására a vizsgálatok folyamatban vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.