"Megállt a kommunikációs tudomány"

MSZP: a Fidesz igazságtalan, hazug és kétszínű, amikor az ingatlanadóról beszél

Nyakó István (MSZP) szerint a Fidesz igazságtalan, hazug és kétszínű, amikor az ingatlanadóról beszél.

2009.06.28 13:52MTI

Az MSZP szóvivője Cser-Palkovics András (Fidesz) vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a helyettes szóvivő szakmailag vállalhatatlannak, politikailag pedig értelmetlennek nevezte az ingatlanadót, és megismételte: hatalomra kerülésük esetén ezt eltörlik.

Nyakó István szerint azért igazságtalan a Fidesz, mert az ingatlanadó eltörlése miatti bevételkiesést azokkal akarja megfizettetni, akiknek 30 millió forintnál kisebb értékű ingatlanjuk van.

Mindannyian tudjuk, hogy a vagyonadó a hazai lakásállomány 5 százalékát érinti majd, és a tehetősebbek fogják csak fizetni -
tette hozzá. Véleménye szerint a lakosság döntő többsége ezért is ért egyet a vagyonadó bevezetésével.

A szóvivő úgy látja: hazug volt a Fidesz vasárnapi sajtótájékoztatója, hiszen több fideszes vezetésű településen vagy éppen budapesti kerületben évek óta szednek az állampolgároktól ugyanilyen adót. Nyakó István kitért arra is: a sajtótájékoztatón elhangzott állítások ugyanolyan kétszínűnek mint a Fidesz politikája.

Mint mondta, azt már tudják, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mit törölne el, és azt is, hogy ennek az árát kikkel fizettetnék meg.

"Azt viszont továbbra sem tudjuk - úgy látszik, itt megállt a kommunikációs tudomány -, hogy a 13. havi nyugdíjat visszaállítaná-e a Fidesz. Ez ügyben mélyen hallgat a polgári párt"
- jelentette ki az MSZP szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.