Özönvízszerű esőzés Kőszegen és környékén

Szivattyúkkal és homokzsákokkal védekeznek az áradás ellen

Özönvízszerű csapadék hullott le szerdán Kőszegen és a környékén, az utcákon 40-50 centiméteres víz hömpölygött, három családi házból ki kellett menekíteni az embereket - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem.

2009.06.24 17:00MTI

A Kőszeg környéki hegyekből lezúduló csapadékvizet nem tudta elvezetni a csatornahálózat, ezért a történelmi kisváros nyugati részében és a Várkörön több tucat pincét öntött el a víz - mondta Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. Hozzáfűzte: Kőszegen, Bozsokon, Velemben és Cákon jelenleg is 300-400 ember dolgozik a további károk elhárításán.

Kőszegen hat helyen kellett homokzsákokkal is védekezni, a szivattyúk pedig folyamatosan üzemelnek. Több mint száz riasztás érkezett az ügyeletre, a hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem munkatársai megfeszített erővel dolgoznak - mondta. Cákon és Bozsokon is kellett embereket és jószágokat menekíteni a víz elől, a hegyről lezúduló víz és sár három fahidat és egy kőhidat is elsodort.

Kiss Péter hozzátette: a meteorológiai jelentések szerint a következő órákban már kevesebb csapadék várható, így hamarosan normalizálódhat a helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.