A helyzetért az egyetem a felelős?

Az oktatási tárca 350 millióval tartozik a Semmelweis Egyetemnek

Az oktatási tárca 350 millió forinttal tartozik a Semmelweis Egyetemnek, mert fél éve nem törleszti a PPP-beruházás rá jutó terheit, a minisztérium szerint ezért az egyetem a felelős, ugyanis a támogatási keretet csak akkor lehet megnyitni, ha elfogadták az intézmény tavalyi pénzügyi beszámolóját.

2009.06.16 07:46Magyar Nemzet

A lapnak az egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója azt mondta, nincs tudomásuk róla, hogy bármilyen dokumentumot késve adtak volna be, szerintük a csúszás oka a rossz szabályozás. Az idei finanszírozási szerződés megkötését ugyanis a tavalyi évről szóló beszámoló elfogadásához köti az állam, ám ezt csak tavasszal kell elkészíteni, miközben a tárcának már januártól törlesztenie kellene a PPP-beruházás rá eső részét.

A PPP-konstrukciós beruházásokba még Magyar Bálint oktatási minisztersége idején vágtak bele az intézmények, a program érvén magánbefektetők építettek, újítottak fel egyetemi épületeket, amiért az iskolák 20 éven keresztül törlesztenek a beruházónak - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.