90 kilométer/órás széllökésekre kell számítani

Vigyázat! Heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

Heves zivatarokra, helyenként 90 kilométer/órás széllökésekre és jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében szombatra.

2009.06.06 12:29MTI

A szolgálat honlapján szombat éjfélig az egész ország területére narancs színű riasztást tett közzé. Különösen erős lehet a szél, amelyet heves zivatarok kísérhetnek Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön.

Itt nem kizárt az óránként 90 kilométeres sebességet is meghaladó, viharos szél, amit 2 centimétert is elérő jég, vagy intenzív csapadék kísérhet. Az ország többi területén is erős lesz a szél, elérheti, vagy meghaladhatja az óránkénti 60 kilométert, és nem kizárt a jégeső, vagy heves zivatar sem.

Vasárnapra sem várható érdemi javulás, bár a felhőzet csökken, de erős széllökésekre és néhol zivatarra, jégesőre továbbra is számítani lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.