Új szereplők a "népszerűségi" listán

Orbán Viktor verhetetlen!

Orbán Viktor Fidesz-elnök vezeti a politikusi népszerűségi listát 44 ponttal, ami három ponttal több, mint egy hónappal ezelőtt. A második helyen Sólyom László államfő található, ugyancsak 44 ponttal, ami két ponttal haladja meg a köztársasági elnök márciusi eredményét - derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.

2009.05.12 06:45Népszabadság

A harmadik helyezett 42 ponttal Szili Katalin házelnök, neki egy ponttal van kevesebb, mint egy hónappal korábban. A lista 15. helyén Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője áll 28 ponttal - neki korábban nem volt mért eredménye. Bajnai Gordon kormányfő a 18. helyet szerezte meg 27 ponttal, ami két százalékponttal kevesebb, mint egy hónappal korábban. A lista 21. helyén Gyurcsány Ferenc volt kormányfő áll 24 ponttal, az utolsó, 22. helyen pedig Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője található 23 ponttal. 

A felmérés készítői rámutatnak: Orbán csak a népes Fidesz-tábornak köszönheti jó helyezését, saját pártja támogatói körében ugyanis nagy népszerűségnek örvend, ami a tőlük kapott 80 pontban is kifejezésre jut. 

A többi politikai csoportban ellenben kifejezetten elutasított személyiség: az MSZP-sektől 11, a bizonytalanok körében 32 pontot kapott. Sólyom László is megosztó személyiség, de Orbán Viktorhoz képest kevésbé végletes a megítélése: őt az MSZP támogatói 32, az ellenzéki hívek 61 ponttal minősítették. Érdekes, hogy a lista ötödik helyén szereplő, 39 pontot szerző Gráf József agrárminiszterről elsősorban a tevékenysége által érintettek nyilatkoznak pozitívan: megítélésük szerint teljesítménye 45 pontot ér.
 
Bajnai Gordon kormányfő megítélésének szerkezete sokat változott: márciusban közepes értékelést, 49 pontot kapott az MSZP támogatóitól, most viszont már 65 ponttal minősítik, ugyanakkor a Fidesz-tábor véleménye 22-ről 12 pontra módosult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.