32.500

A Fidesz-KDNP másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött

Több mint másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP az európai parlamenti választásokra, ebből 32.500-at adtak le az Országos Választási Irodának, a többit megsemmisítik - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2009.05.07 14:53MTI

Nyitrai Zsolt a demokrácia győzelmeként értékelte a rekordmennyiségű összegyűjtött ajánlószelvényt, amelynek szerinte az az üzenete, hogy az ország változást akar, a polgárok nem támogatják az általuk meg nem választott kormányt és a megszorításokat.

Az MTI kérdésére, hogy miért nem adták le az összes összegyűjtött ajánlószelvényt, Nyitrai Zsolt azt mondta, a gyűjtés során a polgárok jelezték, hogy nem szeretnék, ha az adataik olyan hivatalok vagy pártok birtokába kerülnének, amiből bajuk, problémájuk, hátrányuk származhat.

"Ezért ez a 32.500 ajánlószelvény, amit a mai nap folyamán leadtunk, olyan közismert fideszes és kereszténydemokrata szavazópolgároknak az ajánlószelvénye, akiknek úgymond nem lesz bajuk abból, ha ez esetleg másnak is tudomására jut" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy az összegyűjtött, de le nem adott ajánlószelvényeket a jogszabályban előírt határidőig és formában megsemmisítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.