Ma angol, holnap német

Érettségi: idegen nyelvből kell a formát hozni

Rendben megkezdődtek csütörtök reggel az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angol nyelven írásbeliznek közép- és emelt szinten. A szaktárca tájékoztatása szerint középszinten 1.094 helyszínen 51.123-an, emelt szinten 82 helyszínen 4.310-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

2009.05.07 07:27MTI

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces. A második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. 

Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "Íráskészség" 60 perces feladatsora. Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. 

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához a diákok mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe. Mindkét szinten egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik. Pénteken a német írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.