Az IDF kritikát fogalmazott meg

Almássy: átgondolatlanok a Bajnai-kormány intézkedései

A lakástámogatási rendszer tervezett megszüntetése is azt mutatja, hogy az új kormány intézkedései is átgondolatlanok - mondta Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) alelnöke hétfőn Budapesten újságíróknak.

2009.04.27 13:20MTI

Mint mondta, a tervezett intézkedés új lakásra vonatkozó része, szakértők elemzése alapján, nem segíti a költségvetési egyenleg javulását, hanem pluszkiadást okoz. 

Hozzátette: a lakástámogatási rendszer tervezett befagyasztása egyrészt megnehezíti elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását, másrészt válságba sodorja az építőipart. Almássy Kornél a Magyar Lakásépítők Országos Szövetségének (MALOSZ) szakmai tanulmányát idézte, mely szerint a költségvetés megtakarítása a szocpol és a kamattámogatás eltörlésével 52 milliárd forint lenne. 

Azonban közel tízezer lakás megépülésének elmaradása 60 milliárd forint költségvetési bevételkiesést jelent - tette hozzá. Hangsúlyozta: a MALOSZ tanulmánya szerint az építőipar visszaesése mintegy 40 ezer munkahely megszűnését jelenti, és ez az államnak szociális téren mintegy 40 milliárd forint többletkiadást jelent. 

Kiemelte: az IDF arra kéri Bajnai Gordont, hogy vessen véget a politikai agóniának, annak a csak személyekben változó politikának, amely az elmúlt évek felelőtlen, alkalmatlan és erkölcstelen kormányzati politikával előidézte, hogy az országot súlyosabban érinti a gazdasági recesszió, mint bárkit a térségben. A Parlament előtti téren tartott sajtótájékoztató végén két rendőr jelent meg, akik arról érdeklődtek, hogy ki és miről tartott sajtótájékoztatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.