Piiszkos bombákat is bevethetnek a NATO ellen

Nő a tömegpusztító fegyverek bevetésének kockázata

A NATO elemzései szerint nő a kockázata annak, hogy akár a tömegpusztító fegyvereket, így például a piszkos bombákat is bevethetnek a szövetség ellen - mondta Bali József, a Honvédelmi Minisztérium szakállamtitkára csütörtökön Budapesten, a parlamenti NATO-klub megbeszélésén.

2009.04.16 17:45MTI

A NATO álláspontja szerint nagyméretű, hagyományos agresszió a szövetség ellen elég valószínűtlen, támadás az euroatlanti térségen kívülről érheti a szövetséget - tette hozzá a Honvédelmi Minisztérium szakállamtitkára. Bali József arról is beszélt, hogy "ma nem realitás" az atomfegyvermentes világ, a NATO új stratégiája is ennek tudatában készül. 

A csütörtöki konferencián részt vett mások mellett Szentiványi Gábor, a Külügyminisztérium szakállamtitkára, Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke és Szabó Vilmos, a testület szocialista alelnöke is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.