"Becsületes műszaki, aki a realitásokból indul ki"

Tarlós István szerint előre látható volt a 4-es metró újabb csúszása

Nem fog utasokat szállítani 2012 nyaránál előbb a 4-es metró, amelynek még a finanszírozási kérdései sem tisztázottak - nyilatkozta Tarlós István pénteken az MTI-nek.

2009.04.10 18:45MTI

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője emlékeztetett rá: már fél éve jelezte, hogy ismét csúszik majd a határidő, műszakilag ugyanis ez kiszámítható volt. Mint mondta, érthető, hogy felkavarta a kedélyeket Klados Gusztávnak, a BKV 4-es metró projektigazgatójának az a csütörtöki bejelentése, miszerint tovább csúszik a metró átadása.

Most kitört a botrány, mivel Klados Gusztáv megmondta az igazat, mint egy "becsületes műszaki, aki a realitásokból indul ki" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint nevetséges, hogy negyedévente módosulnak a metróépítési határidők és máig rendezetlen a finanszírozás is. Semmit nem tudni a metró uniós finanszírozásáról - mondta.

Pénz nincs, csak tanácsadói szerződések és "nevetséges, felháborodott handabandázás" arról, hogy az ellenzék biztosan az uniós választás miatt "keveri a habokat". Tarlós István kitért arra is, hogy nincs megegyezés a 4-es metró alagútját építő Bamco céggel. Az alagút fúrását 59 milliárd forintért vállaló cégnek 35 milliárd forintos a többletkövetelése.

Mint közölte, Demszky Gábor főpolgármester a műszakiakat küldi pénzügyi egyeztetésekre. A metró építőivel a városvezetésnek kellene tárgyalnia - állapította meg. Hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartja, hogy a főpolgármester arra sem hajlandó 15 éve válaszolni, miért nem épülhetett meg, majdnem ingyen, az orosz államadósság terhére a 4-es metró.

Nem hajlandó számot adni Demszky Gábor arról sem a budapestieknek - fűzte hozzá , hogy "az általa kierőszakolt közel 600 milliárd forintos" beruházással mi a pontos helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.