Súlyos szociális problémákat okozhat

Több közüzemi adós lesz ha eltörlik a gázártámogatást

Piaci szereplők szerint szociális problémákat okozhat a távhő- és gázár-támogatás csökkentése, illetve esetleges megszüntetése, hiszen a támogatás megvonása olyan rétegeket érint, amelyek már ma is nehezen tudják kifizetni a közüzemi számlákat - írja a Napi Gazdaság.

2009.04.07 07:14Napi Gazdaság

A Főtáv 240 ezer fogyasztójából jelenleg 67 ezren kapnak valamilyen távhőtámogatást, s ez a nagyjából 25 százalékos arány országos szinten is hasonló - mondta a lapnak Balogh Róbert.
 
A társaság szóvivője szerint a támogatás megvonása esetén alighanem növekszik a cég kintlévősége, ami ma - a 120 napos határidőt figyelembe véve - 700-900 millió forint

A Főgáz 570 ezer mérővel rendelkező ügyfelének negyede részesül különböző mértékű gázártámogatásban - közölte Kovács Richárd pr-vezető. Hozzátette: a társaság jelenleg 5 milliárd forint számlatartozást tart nyilván. 

A Főgáznál is úgy látják, ha csökken a támogatás, nőhet a kintlévőségük. A lap emlékeztet: a Bajnai-csomagban jövőre 20 milliárd, 2010-től pedig 60 milliárd forint megtakarítás szerepel e két támogatási tételből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.