A kormányfő a héten Varsóba utazik

Kádárhoz hasonlította Gyurcsányt a legnagyobb lengyel hetilap?

A hírTV információi szerint Gyurcsány Ferenc a héten nem hivatalos tárgyalásra Varsóba utazik, ahol Donald Tusk kormányfővel találkozik. A Medgyessy és Gyurcsány kormány alatt történelmi mélypontra süllyedt a Magyarország és Lengyelország közti kapcsolat - olvasható a hírTV honlapján.

2008.01.29 09:52hírTV

Az út előtt összefoglaló írás jelent meg a térség gazdaságairól a Wprost című jobbközép lengyel hetilapban. A Tigrisek és Teknősök című írás a térség gazdaságait elemzi. A magyar gazdaság a pannon puma helyett a teknős jelzőt kapta - írja cikkében a hírTV.

Gyurcsány Ferencet Kádár Jánoshoz hasonlította a legnagyobb példányszámban eladott lengyel hetilap. A Wprost fél éve a visegrádi országok együttműködése kapcsán arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc többet ártott a lengyel-magyar kapcsolatoknak, mint maga Szálasi. A hetilap legfrissebb számában Gyurcsány, mint Kádár alcím alatt elemzi a szerző a magyar közélet kritikus állapotát.

Kitér a hazugságbeszédre és abszurdnak nevezi, hogy Gyurcsányt szinte fölmentették a felelősség alól a 2006-os esztendőben. A külpolitikai rovat munkatársa hosszan sorolja a magyar gazdaság lesújtó adatait, majd megjegyzi, hogy a régió egyetlen országa Magyarország, amelyik nem tudta kihasználni a térség gazdasági adottságait.

Ellentétes példaként hozza föl Csehországot, amelyik rekordösszegű beruházást könyvelhet el magának, Szlovákiáról pedig Közép-Európa gazdasági tigriseként ír. A lap Magyarországgal kapcsolatban egy történészt idéz, aki szerint mind a Kádár-korszakban, mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnökség alatt, a kormány megtéveszti az állampolgárokat - zárul a cikk a hírTV honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.