Nővérhiány a kórházakban

Botrányos! Órákig nem néznek rá a betegekre!

A helyzet súlyos, már-már a betegek biztonságát veszélyezteti -írja a Dunántúli Napló. Huszonnégy órára három nővér kell, ezért egyre nehezebb a beosztás, egyre nagyobb a teher a nővéreken.

2009.03.25 11:17Dunántúli Napló

Dr. Varga Ferenc a Magyar Kórházszövetség elnöke a lapnak elmondta, az országban a kórházakból, klinikákról csaknem 4-5 ezer szakképzett nővér hiányzik. 

Ma egy jól képzett nővér nettó hatvan-hetvenezer forintot keres. A felsőfokú nővér szakképzésekre ezért csak nagyon kevesen jelentkeznek. Az elnök szerint a nővérek javadalmazását legalább ötven százalékkal kellene emelni ahhoz, hogy a pályaelhagyókat vissza lehessen csalogatni és a kórházakban meg lehessen teremteni a betegbiztonságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.