Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke

Kizárták a tiltakozókat a MIÉP szombati gyűléséről - bírósághoz fordulnak

Újabb két évig Csurka István a MIÉP elnöke, mivel nyolcvannyolc százalékos többséggel bizalmat szavazott neki a párt 15. országos gyűlése a hét végén - írta a keddi Magyar Hírlap.

2008.01.29 07:20Magyar Hírlap

Az újpesti Ady Endre Művelődési Házban tartott eseményen taps fogadta az eredményt, azonban kívül rekedt mintegy ötven küldött, akiket korábban kizártak a pártból, mert az országos elnökség szerint megsértették az alapszabályt - olvasható a cikkben.

A lap híradásokra hivatkozva arról számol be: a helyszínen a rendőrök csak kisebb lökdösődés után tudták megakadályozni, hogy a tiltakozók bejussanak a gyűlésre, ahol szavazni akartak a tisztségekre. "A bírósághoz fordulunk, mivel a MIÉP szombati országos gyűléséről huszonnyolc alapszervezet negyvenegy küldöttét zárták ki szabálytalanul" - mondta a Magyar Hírlapnak Zsinka László.

Hozzátette: a jelölőbizottság elnökét tisztázatlan körülmények között váltották le, a párt elnökségi ülését pedig szabálytalanul hívták össze. Szerinte így fordulhatott elő, hogy az elnöki tisztségre ismét Csurka Istvánt fogadták el egyetlen jelöltként, noha "legalább ötven alapszervezetről" tud, amelyek őt szánták a posztra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.