Dávid Ibolya szétveri saját pártját?

Ki a következő? Porkoláb Mátyás is Bokros miatt távozik

Úgy látszik betelt a pohár: lemondott az MDF budapesti választmányának elnöki posztjáról Porkoláb Mátyás. Porkoláb kijelentette, országos méretű vitát váltott ki a pártvezetés döntése az EP-listáról és Bokros Lajos személyéről. Minden jel arra mutat: Dávid Ibolya pártelnök eltaktikázta magát.

2009.03.16 13:10ma.hu - FH

A választmány leköszönő elnöke ugyanakkor etikátlannak és károsnak tartja a hirtelen "megvilágosodott" pártvezetők magatartását is, akik a pozícióharc érdekében használják fel és használják ki a zavart, hiszen voltak már nagy kérdőjelek és döntések, azonban korábban sem voltak partnerek abban, hogy elősegítsék a helyzetértékelést és mindenki számára elfogadható megoldást találjanak a tagságot nyomasztó kérdésekre.
 
Miután az MDF Országos Választmány úgy döntött, hogy Bokros Lajos vezeti a párt EP-listáját, előbb Csáky András lépett ki a pártból és jelentette be, hogy kilép az MDF frakciójából, majd Hock Zoltán mondott le elnökségi tagságáról, Pettkó András pedig kilépett a párt EP-választási kampánystábjából.

Dávid Ibolya pártelnök legrosszabb álmaiban sem gondolta, hogy ekkora lavinát indít el Bokros Lajos szárnyainak egyengetésével. A konzervatív politikusnő az egykori pénzügyminisztertől pártjának és saját pozíciójának megerősítését várta, ám legstabilabb hívei is hátat fordítottak az abszurd elképzelésre, hogy egy szocialista politikus legyen EP listavezető, majd néhány nap múlva már miniszterelnök-jelölt a tradicionális jobboldali pártban. 

Az MDF legfőbb feladata lett volna, hogy a Almássy botrány után újra egységessé váljon a legkisebb ellenzéki frakció, ehelyett Bokros Lajos behozatala, teljesen szétverte a pártot. Dávid Ibolya azzal, hogy nem kérte ki a képviselőtársai véleményét, így menthetetlenül veszélybe sodorta frakciójának létét. Csáky András ma hivatalosan is kilépett a konzervatív tömörülésből, Dávidnak három napja maradt arra, hogy egy független képviselőt beszervezzen Csáky helyére, különben lemondhatnak a frakcióval járó anyagi juttatásokról. Igaz, a pártelnök a múlt héten azt nyilatkozta, hogy nem félnek függetlenek lenni, az más kérdés, hogy a párt anyagi helyzete mit bír, mert ugye tudjuk a Tisztelet Társasága megvonta a támogatását az MDF-től. Ekkor csatlakozott az MDF frakcióhoz Lengyel Zoltán, aki botrányos körülmények között távozott a Fideszből. Noha, most más a helyzet: jelenleg nem maradt olyan független képviselő, aki szívesen beülne a Dávid Ibolya és Herényi Károly által irányított frakcióba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.