Fejlesztés

Több mint 700 millió forintnyi fejlesztési támogatást nyert el Kondoros

A település 200 millió forintot nyert a Csabai úti óvoda fejlesztésére, amelyet a pályázati dokumentációk szerint 2025 márciusáig kell elvégezni.

2024.02.17 11:27MTI

Több mint 700 millió forintból valósíthat meg négy fejlesztést a Békés vármegyei Kondoros - közölte Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel.

A támogatásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el.

Az Idősek Klubja energetikai fejlesztése (homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, a meglévő világítótestek LED-es izzókra történő cseréje, napelemes rendszer telepítése) már el is készült; erre 69 millió forintot nyertek el. A 260 négyzetméteres épület több mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon - jegyezte meg a városvezető.

A mintegy 4 500 lakosú város számos helyszínén fejlesztik a csapadék- és belvízhálózatot 118 millió forintból. A nyílt közbeszerzési eljárást lefolytatták, a nyertes gyomaendrődi Arany Talaj Bt.-vel aláírták a szerződést, tavasszal kezdődhet a munka, amelyet 2025 májusának végéig kell befejezni.

Szintén eddig kell megépíteni csaknem 1,5 kilométernyi kerékpárutat, amelyre 336 millió forintot nyert el a település. Folytatnának egy külterületi kerékpárutat a Batthyány-Geist-kastély bekötő útjáig; és belterületen is több szakaszon épülne kerékpársáv illetve kerékpárút. Ribárszki Péter elmondta, a tervek elkészültek, azokat még jóvá kell hagyni, hogy a közbeszerzést kiírhassák.

A település 200 millió forintot nyert a Csabai úti óvoda fejlesztésére, amelyet a pályázati dokumentációk szerint 2025 márciusáig kell elvégezni. Lefolytattak egy feltételes közbeszerzési eljárást, ám a beérkező ajánlatok magasabbak lettek a rendelkezésre álló összegnél, ezért most átdolgozzák a műszaki tartalmat - mondta.

Kifejtette, az önkormányzat már megvásárolt egy telket, az azon lévő ingatlan bővítésével szeretnék komfortosabbá tenni az óvodát. Jelenleg a 6 csoportszoba 2 épületben helyezkedik el, a csoportszobák méretei eltérőek, többségük szűkös. A beruházással valamennyi csoportszoba alapterülete megnőne, emellett további fejlesztő helyiségeket is kialakítanának.

Ribárszki Péter reményét fejezte ki, hogy még idén valamennyi fejlesztés esetén alá tudják írni a kivitelezési szerződést, és elkezdődnek a munkálatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.