Gólyahír

Újszülöttet találtak a kiskunhalasi kórház inkubátorában

Gyors megtalálásának és ellátásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

2024.02.09 13:03ma.hu

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermek szakrendelőnél található babamentő inkubátorban február 9-én, pénteken hajnalban egy újszülött kislányt találtak. Az első vizsgálatok alapján a kisgyermek egészséges, 2600 gramm súlyú és 46 cm. Gyors megtalálásának és ellátásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

A kislányt Péntek Zitának nevezték el az intézmény dolgozói. A kisbaba a kivizsgálásokat követően a kórház újszülött osztályán marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban a kiskunhalasi kórház nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben mindig automatikusan.

A kórházi közlemény szerint a  babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és Zita az első baba, akit benne találtak. Az inkubátorban anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyez el benne - írta a Halasmédia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.