Szilveszter

Az LMP betiltaná a tűzijátékot

A fényjátékkal együtt járó durrogás komolyan megterheli az idősek és betegek idegrendszerét, valamint a háziállatok is megrémülnek, nem tudják, hogy hova meneküljenek.

2023.12.30 15:45MTI

AZ LMP kezdeményezi a tűzijáték betiltását - jelentette be a párt társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón.

A párt a pirotechnikai eszközök használatát szabályozó fegyvertörvény módosításával megszüntetné a tűzijáték szilveszteri alkalmazását - közölte Schmuck Erzsébet.

A javaslat a pirotechnikus által felügyelt rendezvények kivételével minden település belterületén megtiltaná a pirotechnikai eszközök használatát - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett: a fényjátékkal együtt járó durrogás komolyan megterheli az idősek és betegek idegrendszerét, valamint a háziállatok is megrémülnek, nem tudják, hogy hova meneküljenek.

Az LMP biztos abban: az újévet úgy is meg lehet ünnepelni barátaink és szeretteink körében, hogy nem károsítjuk a környezetünket, és nem okozunk szenvedést embertársainknak, illetve a velünk élő állatoknak.

"A jövő évtől legyen a szilveszter ünnep mindenkinek, embereknek és állatoknak egyaránt" - fogalmazott a sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.