Koronavírus-járvány

Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Több hétig tartó stagnálás után.

2023.12.07 14:53MTI

Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy a 48. héten - több hétig tartó stagnálás után - ismét emelkedett a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja.

Hozzátették: a tendencia a mintavételi helyek többségénél - 14 helyszínen - emelkedő, így Békéscsabán, Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán. Nyolc településen stagnáló tendencia jellemző.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 12 helyszínen a "magas", 10 helyszínen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.