Országgyűlés

Pintér Sándor: januártól tovább emelkedik a pedagógusok bére

A korábbi ígéretnek megfelelően biztosan meglesz.

2023.12.04 18:20MTI

A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán.

A miniszter hozzátette: ennek a célnak az elérése érdekében nélkülözhetetlen a pedagógusok társadalmi elismertségének növelése, bérük jelentős emelése differenciáltan, a teljesítmény figyelembevételével megvalósuló bérezési rendszerben. Hozzátette: mindezekre figyelemmel készült el az új pedagógus-életpályáról szóló törvény.

Pintér Sándor elmondta: 2024 januárjában a korábbi ígéretnek megfelelően biztosan meglesz a pedagógusok 10 százalékos béremelése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.