Erőszak

Big Macnek csúfolták - vonat elé lépett a 16 éves sümegi fiú

A nagymama könnyeivel küszködve mondta el: Pisti sosem szólt arról otthon, hogy zaklatják, biztosan szégyellte, hogy túlsúlyos

2023.11.11 18:55ma.hu

Eladónak tanult a középiskolában István, de már soha többé nem fog iskolapadba ülni. Hétfő délután Sümegen, a lakhelyétől nem messze ugyanis lesétált a vasúti átkelőhöz és a sínekre lépett.

A Blikk úgy tudja, a mozdonyvezető látta, ahogy a fiú a vágány mellett sétál, és azt is észlelte, ahogy a vonat elé lép - de sajnos már nem tudott lefékezni.

A 16 éves Pisti azért döntött így, mert már nem bírta tovább elviselni, hogy zaklatják az iskolában a túlsúlya miatt.

"Emberek, nézzetek tükörbe!" - ez a felirat látható egy papíron az iskolában, ahol a diákok társukról emlékeznek meg.

Fekete Lajos, a technikum igazgatója a lapnak azt mondta, egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem tudja, hogy a fiú a zaklatás miatt lett öngyilkos. Hozzátette, hogy a diákoknak mindenben segítenek, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát.

A lap információi szerint az iskolában 4-5 tanuló gúnyolódott rendszeresen Pistin, testalkata miatt Big Macnek vagy "padhajlítónak" nevezték. Még videó is készült arról, ahogy egyszer elgáncsolták.

Pisti családja teljesen összetört. A nagymama nyilatkozott a Blikknek: mint mondja, sosem beszélt arról a fiú otthon, hogy zaklatják az iskolában. Ha a családja tudott volna a dologról, átiratták volna őt egy másik iskolába.
"Soha nem látom már, ahogy mosolyog!" - mondta könnyek között a nagymama.

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet, ez pedig azt jelenti, hogy senkit sem gyanúsítanak azzal, hogy Pisti halálában bűnös lenne.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd az ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.