A törvényt decemberben megsemmisítették

A bejegyzett élettársi kapcsolat újból a napirenden

Az előterjesztés szerint a bejegyzett élettársi kapcsolat akkor jön létre, ha az anyakönyvvezető előtt együttesen megjelent két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy kijelenti, hogy egymással bejegyzett élettársi kapcsolatot kíván létesíteni.

2009.03.10 07:26MTI

Az ezt a jogviszonyt szabályozó korábbi törvényt az Alkotmánybíróság tavaly decemberben megsemmisítette. 


Megkezdődik az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és az MDF által benyújtott, az általános válság következményeként az építőipart és a közvetlenül kapcsolódó ágazatokat sújtó recesszió kezelése érdekében szükséges intézkedésekről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitája.
 
A dokumentum szerint az Országgyűlés arra kéri a kormányt, hogy gyorsítsa fel az uniós beruházások előkészítését, lebonyolítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.