Ünnep

Október 23. - Jobbik-elnök: 1956 az ország valódi szelleme, mi vagyunk a forradalom örökösei

A fiatalok nélkül nincsen valódi ellenállás semmilyen elnyomó rendszerrel szemben.

2023.10.23 13:45MTI

1956 szelleme a valódi természete kell hogy legyen ennek az országnak - jelentette ki a Jobbik-Konzervatívok elnöke a párt hétfői budapesti megemlékezésén.

Gyöngyösi Márton a pártját a forradalom szellemi örökösének nevezte, mondván, két évtizeddel ezelőtti megalakulásukkor Pongrátz Gergely szabadságharcos nekik adta át '56 lyukas zászlaját.

"Nekünk az a küldetésünk, hogy folytassuk a munkát, folytassuk a kommunistákkal szembeni ellenállás megszervezését, és egy nap ledöntsük ezt a hazug rendszert, és végre megtegyük azt, amit 1990-ben Magyarország sajnos elmulasztott; ez pedig a rendszer fenntartóinak és a moszkvai parancsok végrehajtóinak elszámoltatása" - közölte az ellenzéki politikus.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke arról beszélt a forradalomban és utána mutatott kiállásáért 18 évesen kivégzett Mansfeld Péter fővárosi emlékművénél: a fiatal hős kiállása, meg nem alkuvása és bátorsága az utókor szemében a magyar ifjúság szimbólumává vált, ahogy annak a jelképévé is, ahogyan a kommunista terror megpróbálta ezt a nemzedéket megtörni.

Hozzátette, mindez erős jelképe annak, "ahogy a népeket rabságba taszító diktatúrák a fiataljaikkal bánnak", hiszen "a fiatalság a legnagyobb veszedelem, ami az önkényuralmi rendszerekre leselkedik" a maga bátorságával, szókimondásával, szabadság iránti lelkesedésével, ami szöges ellentétben áll és lesz e rendszerek alapjával, "az alávetett, hajlongó tömegek félelmével".

A fiatalok nélkül nincsen valódi ellenállás semmilyen elnyomó rendszerrel szemben - hangsúlyozta Gyöngyösi Márton.

"Budapesten ismét olyan kormány dirigál, amely az ukázokat Moszkvából kapja, amelynek vezére éppen olyan zavarban van a Kreml urának jelenlétében, mint annak idején Kádár János a brezsnyevi csók után, és azt látjuk, hogy a kormány éppen úgy áll a fiatalokhoz, mint annak idején kommunista elődei" - fogalmazott.

Az ellenzéki párt elnöke azt mondta: "a fideszes bolsevikok rendszere" egy magyar fiatalnak "bezáruló határokat, egyre fogyatkozó tanulási lehetőségeket, nevetséges béreket, no meg ócska orosz propagandát" kínál, érvényesülni, a kiváltságokkal élni pedig azok tudnak, akik megalkusznak vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.