Történelem

Aradi vértanúk - MSZP: soha nem adhatjuk fel a küzdelmet a független, demokratikus Magyarországért

Október 6-án nem csak emlékezni kell, hanem elgondolkodni a nemzeti függetlenségről, a patrióta politikusok kötelességtudatáról és az európai értékekről.

2023.10.06 10:14MTI

Soha nem adhatjuk fel a küzdelmet a független, erős, demokratikus, európai Magyarországért - jelentette ki az MSZP pártigazgatója az aradi vértanúk emléknapján pénteken.

Molnár Zsolt a szocialista párt Facebook-oldalán közvetített, Aradon, a vértanúk emlékművénél tartott megemlékezésen azt mondta, október 6-án nem csak emlékezni kell, hanem elgondolkodni a nemzeti függetlenségről, a patrióta politikusok kötelességtudatáról és az európai értékekről. Ennek a napnak nem csak a gyászról kell szólnia, hanem hitet kell tenni a jövő mellett - hangsúlyozta.

Szerinte önvizsgálatot kell tartani, hogy mit üzen a jövő nemzedékeinek a mártírok a halála, a 13 honvéd főtiszt, valamint gróf Batthyány Lajos miniszterelnök kivégzése. Az önvizsgálat nem vezethet más eredményre, minthogy egy független, erős, demokratikus országra van szükség - közölte Molnár Zsolt.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kivégzett főtisztek különböző nemzetiségűek, más felekezetűek voltak, közülük néhányan nem is beszéltek jól magyarul, mégis "magyar szívük volt", a magyar függetlenségért haltak meg. Ez azt üzeni a jövő nemzedékeinek, hogy akinek magyar szíve van, az magyar, és nem kirekeszthető a nemzet fogalmából - hangoztatta.

Molnár Zsolt azt mondta, a történelem arra tanította a magyarokat, hogy legyenek büszke tagjai a NATO-nak és az Európai Uniónak, és ennek megvalósításáért minden patrióta politikus felelős, aki pedig ezt kockára teszi, nem magyar érdekeket szolgál.

Molnár Zsolt koszorút helyezett el az aradi emlékműnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.