Egészségügy-vizsgálat

Kórházi főigazgatóság: méltatlan körülmények között tárolt holttesteket találtak a Péterfy Sándor utcai kórházban

Megszüntették a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát, és a munkakörök átadása-átvételekor találták meg a holttesteket.

2023.09.03 20:10MTI

A budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet patológiáján két, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak - közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság vasárnap az MTI-vel.

Azt írták, az intézmény megbízott vezetője csütörtökön megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát, és a munkakörök átadása-átvételekor találták meg a holttesteket.

Kökény Zoltán orvosigazgató a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljeskörű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el, és bejelentést tett a rendőrségen - írták a közleményben.

Hozzátették, a szakmai vizsgálat lezárásáig sem a kórház, sem a kórházi főigazgatóság nem ad az ügyről további tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.