Családpolitika

Gyermekenként 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol a DK

Az egyedülálló szülők, a tartósan beteg vagy a fogyatékkal élő gyermekek esetében a támogatás összege ennél magasabb lenne.

2023.08.16 00:30MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) gyermekenként legalább 25 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol - jelentette be keddi, online sajtótájékoztatóján a párt képviselője.

Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta, az egyedülálló szülők, a tartósan beteg vagy a fogyatékkal élő gyermekek esetében a támogatás összege ennél magasabb lenne.

A politikus indoklásként azt mondta, hogy egy pénzügyi szolgáltató friss felmérése szerint a szülők kétharmada legkevesebb ötvenezer forintos kiadásra készül az iskolakezdés miatt. Ez egy "húsbavágó kiadás, amire sok család nem lesz képes", és így ártatlan gyerekek kerülhetnek hátrányba az iskolában - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.