Belpolitika

Párbeszéd: ne rendezzenek augusztus 20-i tűzijátékot a fővárosban!

A tűzijáték világszerte "egyre inkább megy ki a divatból", mert hatalmasak a költségei, miközben súlyosan egészségkárosító hatású.

2023.08.14 10:43MTI

A Párbeszéd azt kéri, hogy augusztus 20-án ne rendezzenek tűzijátékot Budapesten - mondta a párt uniós tanácsadója hétfői online sajtótájékoztatóján.

Jávor Benedek közölte: a tűzijáték világszerte "egyre inkább megy ki a divatból", mert hatalmasak a költségei, miközben súlyosan egészségkárosító hatású. A politikus példaként a fény-, hang- és porszennyezést, illetve a levegőbe kerülő káros anyagokat említette.

Az uniós tanácsadó szerint a drónjátékok vagy a lézershow-k környezetterhelése és költségei jelentősen alacsonyabbak, mint egy tűzijátéké, miközben "legalább olyan látványélményt tudnak nyújtani".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.