Egészségügy

Ágyi poloskák leptek el egy ápoltat a szentgotthárdi pszichiátrián - sokkoló videó

Az otthon nem tagadta a felvételen látottakat.

2023.08.09 16:08ma.hu

Az Átlátszó informátora szerint 2018 óta, vagyis öt éve kínozzák ágyi poloskák seregei a szentgotthárdi pszichiátriai otthon lakóit.

A lap információi szerint az ápolók próbálnak ugyan segíteni, de hiába. "Mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás" - fogalmazott a lap forrása.

Bár az intézmény látogatási rendje miatt az ápoltak nem tudják megmutatni a hozzátartozóiknak a bemondásra nehezen elhihető állapotot - csak az udvaron és egy erre a célra kialakított helyiségben találkozhatnak velük -, a helyzetről most videó készült.

Az Átlátszó kérdésre az otthon - hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye - nem tagadta a videón látottakat. Azt mondta: "A fertőzés megszüntetése érdekében az intézmény és a fenntartó is megteszi a szükséges intézkedéseket. Az ellátottak látogatása az intézményre vonatkozó látogatási rend szerint biztosított".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.