Állati

Kikelt az első gólya Ostffyasszonyfán - videó

Az Időkép kamerája előtt kelt ki a tojásból az első kisgólya.

2023.05.23 16:49ma.hu

Szorgosan rendezgette fészkét reggel az ostffyasszonyfai gólyapár, ami úgy tűnik, nem volt véletlen, hiszen délelőtt kikelt az első gólyafióka a hat tojásból - írta az Időkép.

A gólyák vándormadarak, amelyek évente hosszú utat tesznek meg. A legtöbb gólyafaj Afrika és Dél-Ázsia melegebb területeire vonul télen. Az Afrikába tartó utazásuk során a gólyák rendszerint kikerülik a Földközi-tengert, mert a széles vízfelület felett hiányoznak a termikus feláramlások, amelyek segítenék őket az energiahatékony repülésben.

A gólyák szimbolikus jelentése is figyelemre méltó. Magyarországon a fehér gólya jó szerencsét és bőséget szimbolizál, gyakran szerepelnek a népművészetben és a mítoszokban. Talán a legismertebb példa erre a nyugati kultúrában a gólyák hírneve, miszerint ők hozzák a csecsemőket. Ez a hiedelem számos gyermekkönyvben és rajzfilmben szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.