Beruházás

Komplex településfejlesztés zajlik Sárváron

A városban a fejlesztések nyomán két "okos zebrát" is átadtak az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca, valamint a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében.

2023.05.20 11:28MTI

Hatszázmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból több infrastrukturális beruházás valósul meg, illetve készült el Sárváron.

Az önkormányzat közlése szerint 278 millió forintból 187 parkolóhelyet építettek az elmúlt egy évben, 244 millió forintból pedig még az idén megújul a város nyugati, kertvárosi részében a csapadékvíz-elvezető rendszer, és több mint 10 millió forintot költhettek a zöldterületek megújítására és egy játszótér felújítására is.

A városban a fejlesztések nyomán két "okos zebrát" is átadtak az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca, valamint a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében.

A közlés kitért arra, hogy a pályázat támogatta a "Sárvár okos város stratégia és cselekvési terv elkészítését", amelyben szerepel még az "okos" parkolási rendszerek, a mozgásra aktív közvilágítás kiépítése, az e-közigazgatás továbbfejlesztése, mobilalkalmazások bevezetése és e-bútorok kihelyezése a városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.