Koronavírus-járvány

NNK: továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A vizsgált városok többségének mintájában nincs változás.

2023.03.23 03:30MTI

Továbbra sem változik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták: a 11. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja stagnálást mutat.

Hozzátették: a vizsgált városok többségének mintájában nincs változás, enyhe emelkedés csak Szegeden látható, míg csökkenés Békéscsabán, Pécsen, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen figyelhető meg.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja hét városban - Békéscsabán, Kecskeméten, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben, Győrben és Zalaegerszegen - a "mérsékelt", míg 15 helyszínen az "emelkedett" tartományba esik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.