Pártok-DK

DK: Varga Judit nem írta alá a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését támogató állásfoglalást

Az árnyékkormány szerint Orbán Viktor miniszterelnök "tönkreteszi és lejáratja Magyarországot azzal, hogy védelmezi" a háborús bűnökkel vádolt orosz elnököt.

2023.03.21 18:39MTI

Az uniós miniszterek közül csak az Orbán-kormány igazságügyi minisztere, Varga Judit nem írta alá azt a közös állásfoglalást, ami támogatta a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését a háborús bűnökkel vádolt orosz elnök elleni elfogatóparancsról - mondta keddi, online sajtótájékoztatóján a DK EP-képviselője.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: az árnyékkormány szerint Orbán Viktor miniszterelnök "tönkreteszi és lejáratja Magyarországot azzal, hogy védelmezi" a háborús bűnökkel vádolt orosz elnököt.

Vlagyimir Putyin pártolásával a kormányfő "kiírja Magyarországot a civilizált világból, bebetonozza hazánk elszigeteltségét az Európai Unióban", így tovább csökkenti annak esélyét, hogy valaha is megérkezzenek Magyarországra az uniós pénzek - jelentette ki a politikus. Az uniós források nélkül pedig tovább fokozódik a magyar embereket sújtó "orbáni infláció", a történelmi élelmiszerdrágulás és fennmarad a "hétszeres rezsiemelés" is - tette hozzá.

Orbán Viktor "történelmi bűne, hogy Putyin pártolásából Magyarországnak semmilyen haszna sem származik, csak súlyos kárai" - mondta az EP-képviselő. Rónai Sándor szavai szerint Magyarország most is "méregdrágán" veszi az orosz gázt és olaj, "emiatt nőtt a rezsi és az üzemanyagár".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.