Tudomány

Háromszor is felrobbant egy meteor Magyarország felett

A meteor magyar idő szerint péntek este kilenc óra után nyolc perccel volt látható.

2023.03.20 07:28ma.hu

Nagyon fényes, háromszor is robbanó zöldes tűzgömböt fotózott le a Magyar Meteoritikai Társaság kamerája a bajai állomásról - olvasható a társaság honlapján. A meteor magyar idő szerint péntek este kilenc óra után nyolc perccel volt látható, és a társaság összes kamerája rögzítette.

Fotó: Magyar Meteoritikai Társaság

A tűzgömbök azok a fényes meteorok, amik elérik vagy meghaladják a -4 mg csillagászati fényességet, vagy ahogy a csillagászatban nevezik, magnitúdót, írják. A tűzgömbök december és március között gyakoribbak, naponta több is eshet belőlük, de azt egyelőre még nem tudják, hogy miért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.